Stress en burn-out therapie bij Psycholoog Leiden

De kenmerken van burn-out

Als je burn-out bent of je er tegenaan zit heb je met verschillende soorten klachten te kampen. Vaak heb je bij burn-out klachten eerst niet eens in de gaten dat ze bij een burn-out horen. Dat kan komen omdat je al langere tijd last hebt van deze klachten. Veel voorkomende burn-out klachten zijn:

  • Enorme vermoeidheid, het gevoel dat je helemaal opgebrand bent
  • Geheugenverlies
  • Slaapproblemen
  • Verdriet

Je bent je aan de klachten aan gaan passen, je hebt jezelf wijs gemaakt dat dit er nu eenmaal bij hoort. Je hebt jezelf als het ware gewend aan de vermoeidheid en het ongemak. De vermoeidheid is zo intens dat je je niet eens meer kunt herinneren hoe het is ontstaan. Het is vaak ook een vermoeidheid die je in eenzaamheid doormaakt.

Je voelt totale uitputting

De vermoeidheid is er ook de oorzaak van dat je psychisch en lichamelijk uitgeput raakt.

  • Je raakt vervreemd van jezelf.
  • Je twijfelt aan je eigen kunnen en er ontstaat een soort cynisme
  • Je neemt meer en meer afstand van je werk en je sociale omgeving.
  • Je trekt je terug in jezelf.
  • Alles voelt zwaar en als een verplichting.

Je plezier is daardoor al lang verdwenen. Je bent het overzicht helemaal kwijt. Je bent overgeleverd aan de genade van de mensen om je heen. Mensen die je eigenlijk liever niet om je heen hebt. Je voelt je klein en heel erg verloren…

Stress en burn-out behandeling bij Psycholoog Leiden

Tijdens de psychologische sessies bij Psycholoog Leiden zal in eerste instantie aandacht uitgaan naar het herstellen van je energiebalans. Hierbij wordt gekeken naar dosering, actieve en passieve ontspanning en balans tussen energiegevers en nemers. Verder zal er aandacht uitgaan naar stressherkenning en hantering, leren “nee” zeggen en voor jezelf opkomen. Daarnaast is er bij mensen met vermoeidheidsklachten vaak sprake van hooggevoeligheid. Ook hieraan zal aandacht worden besteed. Meestal zal niet alleen vanuit psychologisch oogpunt maar ook vanuit de fysieke hoek naar het klachtenpatroon worden gekeken.

Contact Psycholoog Leiden

Heb je een vraag over mijn werkwijze, over mij, of wil je jouw hulpvraag met mij bespreken? Neem vrijblijvend contact op voor passend advies. Ik ben bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdagen tot 17.30. Bel 071-2032016 of stuur ons een bericht.