Relatietherapie Leiden

Als je er samen niet meer uitkomt

Relatietherapie is gericht op het oplossen van problemen in jullie liefdesrelatie. Spanningen, ergernissen en ruzies kunnen in iedere relatie voor komen. Dit is heel normaal en hoeft niet te betekenen dat jullie relatie slecht is. Komen jullie er samen niet meer uit dan kan relatietherapie een goed idee zijn.

Hoe gaat dat relatietherapie bij Psycholoog Leiden?

Het doel van de relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt. De relatietherapeut van Psycholoog leiden brengt samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Een betere communicatie of een nieuwe manier van omgaan met elkaar kan hieruit voortkomen.

De relatietherapeut biedt geen pasklare oplossingen. Jullie zullen beide actief energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Tijdens de relatietherapie kan het gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken boven komen die mede oorzaak zijn van de relatieproblemen. Gedacht kan dan worden aan een depressie, een burn-out of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van de partners.

Verdieping of laatste strohalm?

Relatietherapie wordt vaak als de laatste strohalm gezien. De partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een laatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van serieuze problemen in een relatie, hoe moeilijker het oplossen hiervan wordt. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Scheiden of “proefscheiden”

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Contact Relatietherapeut Leiden
Meer weten over relatietherapie of willen jullie een afspraak maken? Bel met de praktijk, ik help jullie graag.